Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΚΑΖΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ!

Ο Τύρναβος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η πόλη μας φημίζεται για το υψηλής ποιότητας τσίπουρο, προϊόν που την κάνει γνωστή εντός και εκτός συνόρων. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η μεγαλύτερη παραγωγή στον τυρναβίτικο κάμπο είναι τα αμπέλια. Το φθινόπωρο,όταν τελειώσει ο τρύγος, παίρνουν μπρος δεκάδες καζαναριά...και οι μυρωδιές δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Αυτές οι μυρωδιές, αλλά και το ότι είμαστε τυρναβίτες,μας οδήγησαν στο καζάνι του κου Απόστολου Σουτζούκη. Από μικροί,άλλωστε,πρέπει να γνωρίσουμε τον πλούτο της πόλης μας. Ο κος Αποστόλης μας έδειξε, πώς γίνεται το τσίπουρο, τι βάζουμε μέσα στο καζάνι και πώς αυτό, τελικά, γίνεται το μαγικό ποτό.Είδαμε,ρωτήσαμε,μυρίσαμε,αλλά και δοκιμάσαμε τσίπουρο. Στο τέλος,ο κος Αποστόλης μας κέρασε σοκοφρέτες και εμείς περάσαμε "μούρλια"...όπως μας είπαν τα παιδιά. Εμείς με τη σειρά μας,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρώτα απ΄όλα τον κύριο Σουτζούκη,και τον κύριο Μάριο για τη φιλοξενία τους, και κυρίως τους γονείς,που μας βοήθησαν να μετακινηθούμε και που ήταν δίπλα μας όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.  












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Elisavet Soutzouki's Slidely by Slidely Slideshow